Algemeen


De Wolvesteeg is een oefenruimtecomplex in het hart van Leeuwarden. Dit complex wordt beheerd door de Vereniging Simmerpop. De vereniging stelt zich ten doel een bijdrage te leveren aan de verbetering van het pop-klimaat in de Friese hoofdstad.


Al meer dan twintig jaar wordt De Wolvesteeg door muzikanten als repetitieruimte en opnamestudio gebruikt. Het pand grenst aan het nieuwe cultuurplein en ligt op slechts 10 minuten lopen van Station Leeuwarden.


De Oefenruimte


In het pand zijn drie oefenruimtes aanwezig met elk een oppervlakte van ongeveer 20m2. Deze zijn verdeeld over drie etages. De ruimtes zijn goed geïsoleerd en akoestisch geoptimaliseerd. Elk instrument is onderscheidend hoorbaar wat het spelen bijzonder prettig maakt. Standaard zijn een basis-drumkit, een zangversterker en een basgitaarversterker aanwezig waarvan bij het repeteren gebruik gemaakt kan worden. Je kunt natuurlijk ook je eigen versterkers meenemen en die mogen ook blijven staan in de oefenruimte. Er worden geen microfoons verhuurd.


De oefenruimtes zelf zijn rookvrij, maar in de eenvoudige kantine mag wel worden gerookt. Op de begane grond is een halletje waar een aantal fietsen kunnen worden gestald.


Lidmaatschap


Elke individuele muzikant die in De Wolvesteeg wil repeteren dient eerst lid te worden van de Vereniging Simmerpop. Elk lid betaald een vaste maandelijkse contributie van €15, ongeacht hoe vaak of met hoeveel bands er gerepeteerd wordt. Dus geen verhuur per dagdeel zoals in veel oefenruimtes het geval is.


Alle muzikanten of bands krijgen in overleg een vast dagdeel toegewezen, maar ook buiten dit vaste dagdeel om kunnen de leden gebruik maken van de oefenruimte, mits deze vrij is.


De vereniging vraagt al haar leden om verantwoordelijk met het pand en de inventaris om te gaan en deze na gebruik netjes achter te laten. Af en toe zal de vereniging een beroep op de leden doen mee te helpen bij een grote schoonmaak of andere klusjes in en om het pand.


Contact


Vereniging Simmerpop


www.simmerpop.nl
post@simmerpop.nl
Rabobank: NL75RABO0112083854
KvK Leeuwarden 40026638


Locatie Wolvesteeg:


Wolvesteeg 5
8911 BX Leeuwarden


Postadres:


Douwe Kalmaleane 67
8915 HC Leeuwarden